Etherische Oliën

Tijdens de ontspanningsbehandeling masseren we ook altijd de rug met olie. Voor deze olie zijn we op zoek gegaan naar een soort olie bij Centrum de Spiegels. We hebben gekozen voor de bijzondere zuivere etherische oliën van de Firma Lichterde.
Geen enkele andere stof kan de natuurlijke functie van de menselijke huid zo ondersteunen als plantaardige oliën. Het is in een hoge mate licht- en warmte drager, het biedt een verwarmende beschermhoes voor het menselijke lichaam.

etherische oliën bij Centrum de Spiegels

Gecombineerd met specifieke kruidenextracten en etherische oliën kunnen ze helpen om uiterlijke beperkingen en ziekten te overwinnen door de eigen krachten te versterken en te stabileren. De oliën worden opgenomen door de huid en de olie wordt aantoonbaar in het bloedbeeld.
De specifieke planten extracten worden gemengd met olijfolie, die de krachten van de planten intensief ontwikkeld en concentreerd in het medium olie.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van zachte stoom destillatie worden deze oliën de meest pure essentiële oliën. Dit geeft deze “plantenzielen”, zoals de oude alchemisten ze noemden, de hoogste zuiverheid en het hoogste gehalte aan planteninformatie en ingrediënten. Op een subtiel niveau belichaamt een concentraat van de gehele plant al zijn krachten en eigenschappen. Met dit samenspel van verschillende plantkrachten met een diversiteit aan effecten, is vaak een duidelijker succes waar te nemen dan met een enkel extract.
Zoals zo vaak is het geheel meer dan de som der delen.
De extracten worden gemaakt met behulp van een door Lichterde ontwikkeld LICHTERDE-proces, samen met de olijf olie van de Meter, bio-dynamisch of bio-organisch. Ze bevatten de planten informatie en trillingen (zoals de BronCodeStoel ook zijn eigen trilling heeft) in een zuivere, hoge mate.

Drie etherische oliën uitgelicht!

Tijm

Tijm olie bij Centrum de Spiegels

Het kruid Tijm heeft uitstekende krampstillende en kalmerende eigenschappen die hun gunstige effecten ontplooien op krampen, irritatie en kinkhoest, astma, zenuwpijn, reuma en slapeloosheid, angst, geboortepijn en krampachtige menstruatiestoornissen.
Doordat de capillaire circulatie wordt gestimuleerd, wordt de bloedtoevoer naar de ledematen en de hersenen bevorderd, het denkvermogen en de geheugenfuncties worden versterkt en stoornissen in de bloedsomloop worden gestabiliseerd. 
Tijm ondersteunt het immuunsysteem bij infecties, ontstekingen of verkoudheid en versterkt de maag en darmen bij indigestie, brandend maagzuur, winderigheid en diarree
De ontstekingsremmende, pijnstillende eigenschappen van tijm hebben zich bewezen bij artritis, jicht, nier- en blaasontstekingen, verstuikingen, ontwrichtingen, kneuzingen of gewrichtspijn. Het is bewezen dat Tijm positieve eigenschappen laat zien op de huid bij acne, eczeem, puistjes en steenpuisten.

Tin

Tin Olie bij Centrum de Spiegels

Tin huid- en massageolie bevat het metaal tin in fijn poedervorm.
Paracelsus zag de connectie met de planeet Jupiter al als reden voor de leverversterkende eigenschappen van tin.
De met wijsheid gevulde ordekrachten van Jupiter werken door het tin en de lever in de interne stofwisselingsprocessen van ons organisme. Reiniging, ontgifting en zuivering van het bloed en vervolgens van het hele lichaam kan het resultaat zijn.
De Jupiter-kracht van tin bevordert ook helderheid, zuiverheid en met wijsheid gevulde zekerheid in denken en voelen, en brengt orde in gedachten en gevoelens.

Lavas

Lavas olie bij Centrum de Spiegels

Lavas is heilzaam bij spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid en een vol gevoel, evenals verlies van eetlust en indigestie.
De rustgevende, krampstillende, zenuwversterkende eigenschappen van lavas ontvouwen zich rustgevend bij overmatige eisen, stress en gedrevenheid door en verstrikt raken in de eisen van het dagelijks leven.

Deze etherische oliën zijn ook aanwezig

Koper-Quartz-Rozemarijn
Caster Olie
Oxales
Lichtwortel-Larix
Spieren en Gewrichten
Duindoorn met Citroen melisse
Berk
Levensboom olie
Laurier
Peterselie
Duizendblad
Tover Hazelaar