Uitleg Chakra’s

De Chakra’s vervullen een belangrijke rol in het in evenwicht houden van onze fysieke en psychische gezondheid. Een soort bewustzijns wieltjes, verbindingspunten in je lichaam.
De Chakra’s kunnen te snel draaien (over actief) of te langzaam (laks/apatisch). Wil je zelf de Chakra alvast een handje helpen, dan kun je al beginnen met gedurende de dag veel water te drinken, zo kan je lichaam al wat beter functioneren. Recht je rug regelmatig en strek je uit naar de hemel. Het begin is gemaakt.

Eerste Chakra

Je veilig, krachtig, gekoesterd en gedragen voelen. Verbinding met Moeder aarde, die verankerd is in het centrum van de aarde.
Bij elke verandering in de weefsels maar ook bij je creatieve processen van scheppen dient deze chakra actief geharmoniseerd worden. De basischakra maakt elke handeling stabiel en krachtig. Waardoor het tot in de kern van het weefsel en cel kan door dringen. Zelfheling op en top.

Tweede Chakra

Je creatieve en scheppende vermogens – seksualiteit.
Dingen in de wereld zetten, belangrijk bij nieuwe projecten, aspecten.
Het is de chakra van gezondheid. Hoe beter chakra 1 in orde is, hoe beter je los kunt laten in chakra 2

Derde Chakra

Derde Chakra bij Centrum de Spiegels

Ons zonnecentrum is de belangrijkste zenuwknoop tussen de maag en de aorta. Deze beïnvloedt het hart, de spijsvertering, het vegetatief (sympathische) zenuwstelsel… en is het belangrijkste distributiepunt van warmte en licht in je lichaam. Het beïnvloedt je gezondheid, je persoonlijkheid, je begeertes en je loutering, je emoties, je zelfdiscipline en de opname van zonnekracht. Emotionele turbulentie mag gelouterd worden en tot rust komen. Begeertes mogen worden uitgezuiverd. Minder hechten aan je fysieke klachten. Op de juiste manier er nonchalanter in worden. Leer de gevoeligheden van de plexus solaris te overstijgen. Hier krijgen we onze testen en inwijdingen.

Vierde Chakra

Vierde Chakra bij Centrum de Spiegels

De hartchakra is het distributiecentrum voor alle levensenergieën en dient als middelpunt tussen de eerste 3 chakra’s, waar zich nog veel lagere aard bevindt, en de drie hogere chakra’s die al het geestelijk licht kunnen opvangen dat bestaat uit inzicht, wijsheid en begrip.
De hartchakra is het distributiecentrum voor alle levensenergieën en dient als middelpunt tussen de eerste 3 chakra’s, waar zich nog veel lagere aard bevindt, en de drie hogere chakra’s die al het geestelijk licht kunnen opvangen dat bestaat uit inzicht, wijsheid en begrip.

Vijfde Chakra

Vijfde Chakra bij Centrum de Spiegels

Communicatie, zowel naar buiten als je interne communicatie. Zelfexpressie, hoe druk je jezelf uit, wat laat je zien van jezelf.
De macht en de kracht van het gesproken woord is zo belangrijk! Zeg, denk en schrijf opbouwende voedende woorden. Woorden die met de juiste toon en intentie worden geuit, kunnen werelden scheppen. Deze kracht is vaak misbruikt geworden, gebruik deze krachten wijs, opbouwend en liefdevol.
Staat voor de regulering en het aansturen van alle orgaanfuncties, hoe ze met elkaar werken/communiceren. Verder: Hoe voel en denk ik over mezelf? Hoe is het met je 4 eigenwaarde? Hoe communiceer ik met mezelf? Communiceer met je eigen innerlijke wijsheid. Praat met je Hogere Zelf.

Zesde Chakra

Zesde Chakra bij Centrum de Spiegels

Dit is een verfijnde chakra, inzicht krijgen in zaken. Helderheid, visie, waarheid en inzicht.
Staat voor ons opbouwende denken, de intuïtie, de ontwikkeling en werking van de 5 zintuigen en de harmonisatie van ons zenuwstelsel.

Zevende Chakra

Zevende Chakra bij Centrum de Spiegels

Geleid worden door zuivere inspiratie. De kruinchakra is verantwoordelijk voor de verruiming van bewustzijn.
Het is van belang dat deze chakra in verbinding wordt gebracht met de Goddelijke Moeder, met de aarde, zodat de inspiratie kan landen.